Results

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

6. apríla 2023

Ideálny spôsob platby: platobná metóda iDeal

autor: TrustPay
Sledujte nás:

Vo svete e-commerce je nevyhnutné ponúkať platobne metódy, ktoré sú bezpečné, efektívne a hlavne lokálne obľúbené. Jednou takouto metódou, ktorá získala popularitu v posledných rokoch, je iDeal.

iDeal je populárnou platobnou metódou v Holandsku, ktorá zákazníkom umožňuje platiť za tovary a služby online pomocou ich bankového účtu. Bola spustená v roku 2005 a odvtedy sa stala jednou z najpoužívanejších platobných metód v krajine.

V tomto blogu sa na iDeal a jeho výhody pre zákazníkov aj obchodníkov pozrieme bližšie.

Ako iDeal funguje?

Keď si zákazník zvolí platbu cez iDeal, TrustPay platobné okno mu ponúkne zoznam bánk, z ktorých si vyberie tú svoju. Po výbere svojej banky je presmerovaný na webovú stránku tejto banky, kde sa môže prihlásiť a platbu autorizovať. Platba sa potom spracuje v reálnom čase a prostriedky sa prevedú priamo z účtu zákazníka na účet predajcu.

Rozložme si to krok za krokom:

  1. Zákazník si počas pokladne vyberie iDeal ako platobnú metódu.
  2. Na pop-up okne si zákazník vyberie svoju banku zo zoznamu zapojených bánk. Väčšina holandských bánk je súčasťou siete iDeal, vrátane ABN AMRO, ING, Rabobank a ďalších.
  3. Zákazník sa prihlási do svojho bankového účtu pomocou svojich prihlasovacích údajov z online bankovníctva. Tento krok zabezpečuje, že platba je autorizovaná bankou zákazníka.
  4. Akonáhle sa zákazník prihlási, potvrdí údaje o platbe, ako je suma a príjemca. Zákazník potom schváli platbu a transakcia sa okamžite spracuje.
  5. Zákazník sa presmeruje späť na webovú stránku predajcu, kde dostane potvrdenie o úspešnej platbe.

iDeal platobna metoda - vyber

Výhody pre zákazníkov

Jednou z hlavných výhod iDeal pre zákazníkov je pohodlie, ktoré ponúka. Kupujúci môžu platiť za tovary a služby online bez potreby kreditnej karty – namiesto toho použijú svoj bankový účet. iDeal tiež ponúka vysokú úroveň bezpečnosti, pretože platby sú spracovávané priamo cez bankový účet zákazníka a teda nie je potrebné zdieľať svoje bankové údaje s predajcom. Tým sa znižuje riziko podvodu a krádeže identity.

Výhody pre obchodníkov

iDeal tiež ponúka niekoľko výhod aj pre samotných obchodníkov. Pretože iDeal platby sú spracovávané v reálnom čase, podniky môžu okamžite prijať platbu, čo môže zlepšiť finančný tok. Keďže iDeal je tak široko používanou platobnou metódou v Holandsku, obchodníci, ktorí ju zaradia do svojho platobného mixu prilákajú väčší počet lokálnych zákazníkov a uskutočnia tak viac predajov.

V závere, iDeal je pohodlnou, bezpečnou a efektívnou platobnou metódou pre zákazníkov aj obchodníkov, ktorí pôsobia na Holandskom trhu.

Ak plánujete expanziu na Holandský trh, iDeal je to najlepšie čo môžete do vášho platobného mixu zaradiť. Ak sa o tejto platobnej metóde chcete dozvedieť viac, kontaktujte náš tím na podpora@trustpay.eu alebo navštívte náš web https://www.trustpay.sk/expandujte.

Mohlo by vás zaujímať

Blik: Platobná metóda nevyhnutná pre poľský trh
Economy
author: TrustPay
Giropay: Oslovte zákazníkov na najväčšom trhu v Európe
Giropay je obľúbenou platobnou metódou najmä v Nemecku. Využíva ju približne 45 miliónov zákazníkov, čo predstavuje 80 % z celkového počtu užívateľov online bankingu na najväčšom trhu v Európe.
Economy
author: TrustPay