Results

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

10. apríla 2024

Spoznajte tím TrustPay: Interview so Soňou Kostanjevcovou, Risk Manager

autor: TrustPay
Sledujte nás:

V našich blogoch vám predstavujeme šikovných členov TrustPay tímu.
Tentokrát sme vyspovedali Soňu Kostanjevcovú, manažérku rizika.

Prečo si sa rozhodla pre spoločnosť TrustPay?

U mňa bol tento proces troška iný. Bola som hneď po škole a moja taktika bola zobrať prvý job, ktorý príde pod ruku a potom sa rozhodnúť, čo bude ďalej. Spoločnosť TrustPay ma oslovila iniciatívne (na základe môjho životopisu, ktorý som mala na Profesii) s otázkou, či by som chcela prísť spraviť test z matematiky, tak som si povedala, že prečo nie. Netušila som, že po teste príde rovno pohovor a zrazu som už aj podpisovala zmluvu.

Na akej pozícii aktuálne pracuješ a čo ťa na nej najviac baví?

Moja pozícia sa volá risk manager a najviac ma na nej baví pravidelne sa opakujúca agenda ako sú týždenné/kvartálne/polročné reporty alebo aj denný monitoring. Veľmi zaujímavé a prínosné sú aj naše denné risk meetingy, ktoré mávame v spolupráci s compliance oddelením (oddelením, ktoré sa zameriava na dodržiavanie súladu so všeobecne záväznými právnymi predpismi, ako aj s internými normami) a ich cieľom je posudzovanie nových klientov a rozhodovanie či ich prijať alebo neprijať do nášho portfólia. Príprava na meeting nie je vždy úplne jednoduchá, ale človek sa skoro vždy dozvie niečo nové a častokrát sa v kolektíve aj zasmejeme, čo vždy oživí a spríjemní deň.

„Aj z pracovnej oblasti máme každý svoje slabšie aj silnejšie stránky, ktoré navzájom prepájame, dopĺňame sa a tým pádom tvoríme skvelý tím.“

Čo si na svojej práci najviac ceníš a čo je pre teba aktuálne najväčšia výzva?

Najväčšou výzvou je pre mňa získať parkovacie státie na firemnom parkovisku. 😀
Ak sa však pýtaš priamo na pracovné prostredie, dosť veľkou výzvou je pre mňa zdokonaliť sa v SQL, keďže je to veľmi užitočný nástroj na spracovávanie dát a excel už v mnohom nestačí (nakoľko stále rastieme a dát neustále pribúda).

Na práci si najviac cením to, že robím back-office pozíciu. Keďže úplne nepatrím medzi ľudí, ktorí vedia viesť oficiálne dialógy a celkom ma stresuje prezentovanie pred množstvom ľudí od počtu 2 a viac, preto si cením to, že sa s takýmto typom práce stretávam len veľmi nepatrne a teda prevažne komunikujem len cez písomné kanály a interne v rámci firmy. Okrem toho si cením, že nikto nerieši to, že chodím v mikine a dvojfarebných nohaviciach – čo v TrustPay na back-office oddeleniach nie je problém. Tiež si cením, že mám vlastný veľký stôl, som v uzavretej kancelárii a mám k dispozícii 2 veľké monitory – toto všetko mi vytvára vhodné pracovné prostredie, keďže som typ človeka, ktorý potrebuje na prácu ticho a kľud.

Aké sú tvoje vzťahy s kolegami v rámci firmy a ako hodnotíš firemnú kultúru TrustPay?

Väčšinou som doposiaľ mala na oddelení okolo seba samých mužských kolegov a chlapi sú z veľkej miery prispôsobiví, čo mi vyhovuje, takže ja vnímam naše vzťahy ako veľmi dobré (hádam je to vzájomné :D). Tým že nás nie je veľa, vždy sa vieme dohodnúť na intenzite kúrenia aj intenzite klimatizácie a rovnako aj z pracovnej oblasti máme každý svoje slabšie aj silnejšie stránky, ktoré navzájom prepájame, dopĺňame sa a tým pádom tvoríme skvelý tím.

 

TrustPay team - interview with Sona

Ako vyzerá bežný deň na tvojej pozícii?

Na mojej pozícii mám 2 typy dní – keď mám službu pri dennom riskovom monitoringu a keď ju nemám. Pokiaľ mám denný risk monitoring, doobedie by sa dalo nazvať rituálom.
V takýto deň ignorujem maily, tiketovací systém a pokiaľ sa dá, tak aj Teams správy od kolegov a venujem sa každodennej agende, ktorá spočíva v kontrole kartových transakcií a iných premenných, ktoré na našom oddelení sledujeme za predošlý deň, prípadne víkend a následne za tým nasleduje schválenie „merchant fundingu“, t.j. vyplácanie peňazí našim klientom. Toto vyplácanie sa deje o 10-tej hodine, takže sa snažím nerozptyľovať ničím iným, aby som v kľude stihla deadline.

Nasleduje príprava na denný risk meeting, ktorý je štandardne o 11-tej. Príprava spočíva v prezretí a zanalyzovaní stránok našich potenciálnych klientov. Po meetingu nasleduje zväčša obedná pauza, po ktorej pokračujem analyzovaním nálezov z ranného monitoringu a prípadnou komunikáciou týchto nálezov s príslušnými oddeleniami (compliance, sales) a interné zaevidovanie nálezov. Keď je denná agenda hotová a čas dovolí, venujem sa ďalej inej agende, ktorou môže byť pravidelný reporting (týždenný, mesačný, kvartálny, polročný), prípadne ad hoc reportingu/analýzam s priorizovaním tých, ktoré majú stanovený deadline. Popri tom riešim maily, tikety a prípadné požiadavky kolegov. Tie sa skladajú z administratívnej, ale aj analytickej agendy.

Keď nemám službu na risk monitoringu, tak ju mám na autorizačnom monitoringu, ktorý však nie je taký časovo náročný, takže popri ňom sa stihnem venovať vyššie popísanej agende v širšom rozsahu.

Máš nejaký zabavný moment z práce v TrustPay?

Keďže som známa svojou škodoradosťou, vždy sa aj spätne rada pobavím, keď si spomeniem ako sa kolega sediac na stoličke opieral o operadlo, ktoré sa zlomilo a on sa v celej svojej dĺžke natiahol pod stôl kolegyne, s ktorou mal práve niečo rozdiskutované. Našťastie sa mu nič nestalo a tiež sa na tom dobre pobavili.

Mohlo by vás zaujímať

Spoznajte tím TrustPay: Interview s Vítom Hejlekom, Business Development Manager
Spoznajte šikovných členov TrustPay tímu prostredníctvom našich rozhovorov. Tentokrát sme vyspovedali Víta Hejleka, Business Development Managera.
Economy
author: TrustPay
Spoznajte tím TrustPay: Interview s Kristínou Kráľovou, Sales & Account Manager pre lokálny trh (Slovensko a Čechy)
V našich blogoch vám predstavujeme šikovných členov TrustPay tímu. Tentokrát sme vyspovedali Kristínu Kráľovú, Sales & Account Manager pre lokálny trh (Slovensko a Čechy).
Economy
author: TrustPay
Spoznajte tím TrustPay: Interview s Michalom Lukáčikom, Špecialista na platby
V našich blogoch vám predstavujeme šikovných členov TrustPay tímu. Tentokrát sme vyspovedali Michala Lukáčika, Špecialistu na platby v TrustPay.
Economy
author: TrustPay